Φysioθerapy - Ελίνα Αντωνίου

Ηλεκτροθεραπεία στον Βόλο

μηχανήμα-φυσικοθεραπείας-φysioθerapy

Φysioθerapy - Ελίνα Αντωνίου - Ο φυσικοθεραπευτής σας στον Βόλο

Οφέλη ηλεκτροθεραπείας

Η ηλεκτροθεραπεία είναι η θεραπεία που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια.

Πρόκειται για μια θεραπεία διέγερσης που χρησιμοποιείται για τη μείωση του πόνου και την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης. Οι συσκευές ηλεκτροθεραπείας αποτελούνται από έναν προσαρμογέα/συσκευή που τροφοδοτείται από μπαταρία και συνδέεται με (αγώγιμα) μαξιλαράκια ηλεκτροδίων μέσω καλωδίων.

Τα μαξιλαράκια τοποθετούνται στο δέρμα και η συσκευή μεταδίδει βιοηλεκτρικούς παλμούς χαμηλής συχνότητας στους μυς σας μέσω των μαξιλαριών. Αυτά δημιουργούν μια καταπραϋντική αίσθηση ή μια αίσθηση που μοιάζει με μασάζ, δίνοντας ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο. Τα πολύπλευρα οφέλη της μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής:

1. Μείωση της τοπικής φλεγμονής

Η θεραπεία με ηλεκτροθεραπεία λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες. Ένας από τους πιο απλούς και φυσικούς τρόπους θεραπείας της φλεγμονής είναι το μηχάνημα ηλεκτροθεραπείας.

Αυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι η μονάδα TENS και η θεραπεία με υπερήχους. Όταν τοποθετείτε τα μαξιλαράκια στο δέρμα, μεταδίδονται σήματα τα οποία μπλοκάρουν τους υποδοχείς πόνου ως εκ τούτου- οι μύες αισθάνονται χαλαροί και υπάρχει μείωση του πόνου και του πρηξίματος.

2. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα, μυϊκές κράμπες αλλά και βλάβες στα νεύρα και τους ιστούς. Το ξηρό δέρμα, η ροή των μαλλιών, η ζάλη, ακόμη και η κόπωση είναι κοινά σημάδια κακής ροής του αίματος. Εδώ, το μηχάνημα φυσικοθεραπείας λειτουργεί ως επαγγελματίας. Εκτός από το να δίνει μια καταπραϋντική αίσθηση στους μύες και τα οστά σας, επιταχύνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος. Κατά καιρούς, η κακή ροή προκαλεί μυϊκούς και αρθρικούς πόνους. Έτσι, η ρυθμιζόμενη χρήση της φυσικοθεραπείας μπορεί να συσπάσει τους μύες και με τη σειρά της να σταθεροποιήσει τη ροή του αίματος.

3. Διέγερση των μυών

Οι ακραίοι τραυματισμοί, τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι διαταραχές συνήθως κάνουν τους μύες να στύβονται

Οι ακραίοι τραυματισμοί, τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι διαταραχές κάνουν συνήθως τους μύες δύσκαμπτους και σπαστικούς. Προκαλούν ερεθισμό και συχνά οδηγούν σε επώδυνες καταστάσεις. Για να θεραπευτεί το ίδιο, χρησιμοποιείται εξοπλισμός φυσιοθεραπείας. Μια μονάδα TENS (διαδερμική ηλεκτρική νευρική διέγερση) και η θεραπεία EMS (ηλεκτρονική μυϊκή διέγερση) είναι δοκιμασμένες, δοκιμασμένες και αξιόπιστες τεχνολογίες για τη βελτίωση της μυϊκής διέγερσης. Η μονάδα TENS θα μεταδώσει ρεύμα χαμηλής συχνότητας στα νεύρα, συσπώντας και κάνοντας μασάζ στους μύες. Το EMS χρησιμοποιείται κυρίως ως τεχνολογία μυϊκής τόνωσης. Προκαλεί βαθιά μυϊκή συστολή. Αυτό τους ενδυναμώνει και ακόμη και τους αποκαθιστά.

Ηλεκτροθεραπεία στον Βόλο στο Φysioθerapy

Το Φysioθerapy είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα ηλεκτροθεραπείας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσουμε ένα ραντεβού για φυσικοθεραπεία.

Χρειάζεστε φυσικοθεραπεία στον Βόλο άμεσα;

Η αποστολή του Φysioθerapy είναι να αισθανθείτε καλύτερα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.