Φysioθerapy - Ελίνα Αντωνίου

Φυσικοθεραπεία για ηλικιωμένους

Θεραπεία του φysioθerapy στο Βόλο

Φysioθerapy - Ελίνα Αντωνίου - Ο φυσικοθεραπευτής σας στον Βόλο

Οφέλη φυσικοθεραπείας για ηλικιωμένους στον Βόλο

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς αντιμετωπίζουν διαφορετικές σωματικές προκλήσεις από τους νεότερους ασθενείς και, ως εκ τούτου, απαιτούν διαφορετική μορφή θεραπείας.

1: Προωθεί την ανεξαρτησία των ηλικιωμένων

Για τους ηλικιωμένους, η φυσικοθεραπεία μπορεί να τους βοηθήσει να κινούνται πιο εύκολα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την ανεξαρτησία τους. Η φυσικοθεραπεία για τους ηλικιωμένους ενισχύει την ικανότητά τους να εκτελούν καθημερινές δουλειές και εργασίες χωρίς να χρειάζονται την βοήθεια τρίτων.

2: Πρόληψη πτώσεων και τραυματισμών

Οι πτώσεις είναι πιο πιθανό να συμβούν όσο μεγαλώνουμε. Είναι σημαντικό να διατηρούμε την υγεία μας και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να μειώσουμε τον κίνδυνο πτώσεων. Η φυσικοθεραπεία είναι σημαντική για τους ηλικιωμένους επειδή βοηθά στην πρόληψη των τραυματισμών και των πτώσεων.

Στο Φysioθerapy διδάσκομαι στους ηλικιωμένους ασθενείς πώς να παραμένουν δραστήριοι χωρίς να θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο τραυματισμού.

3: Διαχείριση του πόνου με την φυσικοθεραπεία για ηλικιωμένους

Οι ηλικιωμένοι που υποφέρουν από τον πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα, την ινομυαλγία, τους χρόνιους πονοκεφάλους, τους νευρικούς πόνους και άλλες μυϊκές παθήσεις μπορούν να βρουν ανακούφιση μέσω της φυσικοθεραπείας.

Οι ηλικιωμένοι μπορεί να προσβλέπουν στα παραδοσιακά φάρμακα ως τρόπο διαχείρισης του πόνου τους, αλλά πολλά φάρμακα έχουν παρενέργειες που κυμαίνονται από στομαχικές διαταραχές και αυξημένο κίνδυνο για προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Σύμφωνα με ένα ιατρικά αναθεωρημένο άρθρο στο Very Well Health, η φυσικοθεραπεία είναι συχνά σε θέση να βοηθήσει όσους υποφέρουν από χρόνιο πόνο πιο αποτελεσματικά από ό,τι η φαρμακευτική αγωγή από μόνη της.

4: Επιτάχυνση της ανάρρωσης από τραυματισμούς των ηλικιωμένων

Με την ηλικία, έρχεται η πιθανότητα τραυματισμού ή ασθένειας. Ενώ αυτό μπορεί να κάνει την καθημερινή ζωή δύσκολη για έναν ηλικιωμένο, η φυσικοθεραπεία προσφέρει οφέλη πέρα από την ανακούφιση του πόνου.

  • Επιτάχυνση του χρόνου ανάρρωσης
  • Μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής
  • Γρηγόροτερη επούλωση του σώματος

Οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να παρέχουν συστάσεις στους ασθενείς για το πώς να βελτιώσουν την κινητικότητά τους και να μειώσουν τον πόνο που προκαλούν διάφορες ασθένειες ή τραυματισμοί.

Φυσικοθεραπεία για ηλικιωμένους στον Βόλο

Η φυσικοθεραπεία πρέπει να χρησιμοποιείτε και για την αποφυγή μελλοντικών κινητικών προβλημάτων. Στο Φysioθerapy δεν θέλουμε μόνο να σας γιατρέψουμε αλλά να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την κινητικότητα και ισορροπία σας. 

Αυτός ο τύπος φυσικοθεραπείας είναι ιδιαίτερα χρήσιμος σε ηλικιωμένους αλλά και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά και νευρολογικά προβλήματα.

Στο Φysioθerapy μπορούμε να σας παρέχουμε συμβουλευτική για το πώς να μάθετε να ζείτε με το σώμα σας, να αποφεύγετε πτώσεις και να αποτρέψετε πιθανούς μελλοντικούς τραυματισμούς, ακόμα και μετά το πέρας των συνεδριών μας.

Χρειάζεστε φυσικοθεραπεία στον Βόλο άμεσα;

Η αποστολή του Φysioθerapy είναι να αισθανθείτε καλύτερα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.