Φysioθerapy - Ελίνα Αντωνίου

Εξατομικευμένη Φυσικοθεραπεία

Ένα χέρι πατάει κουμπιά σε μηχάνημα φυσικοθεραπείας

Φysioθerapy - Ελίνα Αντωνίου - Ο φυσικοθεραπευτής σας στον Βόλο

Οφέλη εξατομικευμένης φυσικοθεραπείας

Τα προληπτικά οφέλη της φυσικοθεραπείας δεν περιορίζονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει διαγνωστεί ότι πάσχει από κάποια ασθένεια ή τραυματισμό, ώστε να είναι σε θέση να εκτελεί τις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς να βιώνει πόνο, αποκαθιστώντας τη σωματική λειτουργία και τη βέλτιστη υγεία σε κάθε άτομο ανάλογα με το είδος και τη σοβαρότητα της πάθησης από την οποία πάσχει:

  • είτε πρόκειται για επαγγελματίες αθλητές,
  • είτε για εργαζόμενους που χειρίζονται βαριά μηχανήματα,
  • είτε για ηλικιωμένους που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε βοηθητικές συσκευές λόγω ηλικιακών αναπηριών


Τα οφέλη της φυσικοθεραπείας δεν περιορίζονται σε όσους έχουν τραυματισμούς ή γενικές ανάγκες ευεξίας. Η θεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα που ζουν έναν ενεργό τρόπο ζωής να διατηρήσουν την κινητικότητά τους και να απολαύσουν μια υψηλότερη ποιότητα ζωής καθώς γερνούν.

Η σημασία της πρόληψης περαιτέρω προβλημάτων καθιστά σημαντικό να έχουν όλοι πρόσβαση, ανεξάρτητα από το αν είστε επαγγελματίας αθλητής/εργαζόμενος- συνταξιούχος – αυτές οι υπηρεσίες θα είναι εκεί σε κάθε βήμα της διαδρομής σας!

Eξατομικευμένη φυσικοθεραπεία στον Βόλο

Όταν η φυσικοθεραπεία που λαμβάνεται είναι εξατομικευμένη πάνω στις δικές σας σωματικές ανάγκες έχετε καλύτερα αποτελέσματα και συντομότερο χρόνο αποθεραπείας, όταν η φυσικοθεραπεία που λαμβάνεται είναι εξατομικευμένη πάνω στις δικές σας σωματικές ανάγκες.

Γι’ αυτόν τον λόγο στο Φysioθerapy στις Αλυκές Βόλου παρέχουμε μόνο πλάνα φυσικοθεραπειών κομμένα και ραμμένα στις κινητικές ικανότητες σας και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Μια συνεδρία μαζί μας συνήθως περιλαμβάνει:

  • 20-30 λεπτά φυσικοθεραπείας με υπερσύγχρονα μηχανήματα φυσικοθεραπείας
  • 10-25 λεπτά μάλαξης στην προβληματική περιοχή


Επίσης διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με μεγάλη ποικιλία οργάνων και σας παρέχουμε μερικά λεπτά κινησιοθεραπείας και βελτίωση κινητικότητας σε κάθε συνεδρία μας.

Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε την καλύτερη ιατρική φροντίδα με την υπερσύγχρονη κλινική φυσικοθεραπείας μας.

Αξιολογούμε τη γενική σας υγεία και εφαρμόζουμε εξατομικευμένες θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε στο σωστό δρόμο! Το προσωπικό μας αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα αξιολόγησης, καθώς και τεχνικές αποκατάστασης για κάθε ασθενή ξεχωριστά, ώστε να επιτύχουν την επιτυχία γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά.

Παρέχουμε επίσης παρακολούθηση μετά τη θεραπεία, ώστε να μην υπάρχει ποτέ ανησυχία για το τι θα επακολουθήσει

Χειρομάλαξη στην εξατομικευμένη φυσικοθεραπεία

Το μασάζ ή στα ελληνικά η χειρομάλαξη είναι μια παραδοσιακή θεραπεία που χαλαρώνει και απελευθερώνει τη μυϊκή ένταση.

Η θεραπεία με χειρομάλαξη χρησιμοποιείται ως μορφή χαλάρωσης από την αρχαιότητα, επειδή μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την ένταση των μυών σε όλο το σώμα πιέζοντας τους με πίεση. Οι αισθήσεις που παράγονται μέσω της αφής δίνουν στους χρήστες ανακούφιση, ενώ παράλληλα παράγουν και άλλες χημικές ουσίες που προκαλούν ευεξία, όπως η ντοπαμίνη, η οποία σας κάνει χαρούμενους αν αισθάνονται άγχος ή θλίψη!

Η χειρομάλαξη είναι μια κοινή μορφή φυσικοθεραπείας εδώ και χρόνια. Δεν είναι μόνο αποτελεσματική στην ανακούφιση από το άγχος, αλλά βοηθά επίσης στην αύξηση της ροής του αίματος, στη βελτίωση της μυϊκής έντασης και στη χαλάρωση των μυών λόγω των εφαρμογών του που περιλαμβάνουν τόσο τη λεμφική αποστράγγιση όσο και την κυκλοφορία της φλεβικής επιστροφής!

Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του πόνου στον αυχένα, των πονοκεφάλων ή των προβλημάτων της πλάτης μεταξύ άλλων παθήσεων- μπορεί επίσης να εφαρμοστεί για θεραπευτικούς σκοπούς για λογαριασμό όσων υποφέρουν από προβλήματα κυκλοφορίας καθώς και από οίδημα (πρήξιμο) που προκαλείται από τον υπερβολικό όγκο υγρών στους ιστούς του σώματος κάποιου, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές καταστάσεις όπως εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές.

Χρειάζεστε φυσικοθεραπεία στον Βόλο άμεσα;

Η αποστολή του Φysioθerapy είναι να αισθανθείτε καλύτερα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.