Φysioθerapy - Ελίνα Αντωνίου

Φυσικοθεραπεία και προβλήματα κινητικότητας

Φυσικοθεραπεία σε δύο γυναίκες

Φysioθerapy - Ελίνα Αντωνίου - Ο φυσικοθεραπευτής σας στον Βόλο

Περιεχόμενα

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κινητικότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσική κατάστασης, η φυσικοθεραπεία μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για εσάς.

Ακολουθούν πέντε λόγοι για να επιλέξετε φυσικοθεραπεία για τα προβλήματα κινητικότητα σας:

Η Φυσικοθεραπεία σας βοηθάει να βελτιώσετε το εύρος κίνησης σας

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην κίνηση, η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το εύρος της κίνησης και την ευελιξία σας.

Ο φυσικοθεραπευτής θα δουλέψει μαζί σας για να τεντώσει και να ενδυναμώσει τους μύες που σας προκαλούν πόνο ή περιορίζουν την κίνησή σας. Συνεπώς, η επιλογή του σωστού φυσικοθεραπευτή για τις ανάγκες σας είναι πολύ σημαντική.

Οι ασκήσεις εύρους κίνησης αποτελούν σημαντικό μέρος της φυσικοθεραπείας. Βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων και μπορούν να αποτρέψουν την περαιτέρω ή ζημιά.

Η φυσικοθεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της ισορροπίας και του συντονισμού σας. Αυτό είναι σημαντικό για την πρόληψη πτώσεων και τραυματισμών.

Εάν πάσχετε από αρθρίτιδα, η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον πόνο και τη φλεγμονή στις αρθρώσεις σας. Η φυσικοθεραπεία της αρθρίτιδας επικεντρώνεται σε ασκήσεις που διατηρούν την υγεία των αρθρώσεων, ενώ παράλληλα μειώνουν τον πόνο.

Τέλος, εάν έχετε είχατε μια πρόσφατη χειρουργική επέμβαση, η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να αναρρώσετε γρήγορα και με ασφάλεια. Ένας φυσικοθεραπευτής θα συνεργαστεί μαζί σας για να αναπτύξει ένα πρόγραμμα αποκατάστασης προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

Η Φυσικοθεραπεία σας βοηθάει να μειώσετε τον πόνο και τις φλεγμονές

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής στο σώμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους πάσχουν από παθήσεις όπως η αρθρίτιδα ή η ινομυαλγία.

Η φλεγμονή μπορεί συχνά να είναι η βασική αιτία του πόνου, οπότε μειώνοντάς την, μπορείτε επίσης να μειώσετε τα επίπεδα του πόνου σας. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει να γίνει αυτό μέσω μιας ποικιλίας μεθόδους, όπως η θερμοθεραπεία ή το μασάζ ή αλλιώς χειρομάλαξη.

-Η θερμοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών και στη μείωση της φλεγμονής. -Το μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών και στην ανακούφιση του πόνου.

Και οι δύο αυτές μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό μεταξύ τους ή μόνες τους, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Η Φυσικοθεραπεία βελτιώνει την ισορροπία σας

Εάν έχετε προβλήματα ισορροπίας ή συντονισμού των άκρων σας, η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει. Οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να σχεδιάσουν ασκήσεις για τη βελτίωση της δύναμης και του συντονισμού σας. Για εσάς που είστε ηλικιωμένοι, ένας φυσικοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος σας για να μπορείτε να κινείστε πιο εύκολα και να αποτρέψετε τις πτώσεις.

Η φυσικοθεραπεία μπορεί επίσης να σας βοηθήσει αν έχετε προβλήματα με το περπάτημα. Οι θεραπευτές μπορούν να δουλέψουν στο βάδισμά σας και να σας διδάξουν πώς να χρησιμοποιούν βοηθήματα βάδισης, όπως μπαστούνια ή περιπατητές.

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε φυσικοθεραπεία εάν έχετε υποβληθεί σε αντικατάσταση αρθρώσεων. Οι φυσικοθεραπευτές μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε το εύρος της κίνησης και της δύναμης. Μπορούν επίσης να σας διδάξουν πώς να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τη νέα σας άρθρωση.

Εάν έχετε πόνο, η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει.

Μπορείτε να αποφύγετε περαιτέρω τραυματισμούς

Χωρίς την καθοδήγηση ενός φυσικοθεραπευτή, μπορεί να μην γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο κίνησης και άσκησης με τους νέους περιορισμούς της κινητικότητάς σας.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω τραυματισμούς ή προβλήματα στην πορεία. Ένας φυσικοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να φροντίζετε σωστά το σώμα σας και να αποφύγετε περαιτέρω προβλήματα ή πιθανές πτώσεις.

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να κινηθείτε σωστά:

  • διδάσκοντάς σας τον σωστό τρόπο κίνησης του σώματός σας για να αποφύγετε περαιτέρω τραυματισμούς ή προβλήματα
  • διδάσκοντάς σας διατάσεις και ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σώμα σας σε σωστή κίνηση
  • αξιολογώντας την κίνησή σας και προτείνοντας τρόπους βελτίωσής της
  • παρέχοντας θεραπεία και θεραπεία για τυχόν υπάρχοντες τραυματισμούς ή προβλήματα που μπορεί να σας προκαλούν πόνο ή να περιορίζουν την κινητικότητά σας

Μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας

Η φυσικοθεραπεία προσαρμόζεται στις ατομικές σας ανάγκες

Κάθε άτομο αντιμετωπίζει τα προβλήματα κινητικότητας με διαφορετικό τρόπο, επομένως είναι σημαντικό η θεραπεία να προσαρμόζεται στις ατομικές σας ανάγκες. Ο φυσικοθεραπευτής σας θα συνεργαστεί μαζί σας για να αναπτύξει ένα σχέδιο θεραπείας που θα ανταποκρίνεται στους συγκεκριμένους στόχους σας.

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη δύναμή σας και να βελτιώσετε το εύρος της κίνησης. Επίσης, μπορεί να σας μειώσει τον πόνο και να βελτιώσετε την ικανότητά σας να συμμετέχετε στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.

Εάν εξετάζετε το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης, η φυσικοθεραπεία μπορεί να συνιστάται ως πρώτη γραμμή θεραπείας.

Φυσικοθεραπεία και προβλήματα κινητικότητας- Συμπέρασμα

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κινητικότητας, η φυσικοθεραπεία θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή θεραπείας.

Είναι μη επεμβατική, ήπια και αποτελεσματική και μπορεί να σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους πέρα από τη βελτίωση της κινητικότητάς σας. Μιλήστε σήμερα με τον γιατρό σας για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορεί να σας βοηθήσει η φυσικοθεραπεία.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να καταλάβετε λίγο περισσότερο γιατί η φυσικοθεραπεία είναι μια τόσο αποτελεσματική θεραπεία για τα προβλήματα κινητικότητας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε με οποιαδήποτε απορία σχετικά με την φυσικοθεραπεία και τα οφέλη της για την υγείας σας.

Φυσικοθεραπεία στον Βόλο άμεσα.

Που θα μας βρείτε

Επικοινωνία με το Φysioθerapy​

Τηλέφωνο:

+ 30 24210 88081

Η Τοποθεσία μας:

Βάκχου 17, Αλυκές Βόλου

Email:

info@antoniouphysio.com